Hur mycket måste jag förlora på att lära mig poker?

Det sägs att du inte kan lära dig poker utan att förlora. Nu är förstås frågan vad du förlorar. Det hä rär viktigt att beakta. Du tänker säkert på pengar men faktum är att det finns mer än så att förlora. Dessutom kan du ju spela på gratis pokerspel online. Trots att dessa är utan satsningar så finns det en hel del att förlora på dem…

Förlora din ära spel efter spel

I poker så är det inte bara dina insatser som står på spel. Din ära kan också få betydelse för dig. Om du är en person som känner att det är viktigt att andra ser upp till dig och dina färdigheter kan det kännas svårt att tuggas upp av pokerhajar inför andra. Du förlorar helt enkelt din ära och kanske din självkänsla.

Nu finns det förstås sajter där du kan spela ensam mot datorn. Då slipper du känna att din ära går åt pipskogen om du inte lyckas. Men när du spelar i turneringar med andra spelare så kan detta helt klart vara något som du inte gillar. Det är en form av förlust som inte kan räknas i pengar.

Förlora insatser på dåliga satsningar

Pengarna kommer du att förlora. Så enkelt är det. Det finns inga pokerproffs som har vunnit hela vägen till WSOP pokertiteln. Om du satsar på ett dåligt sätt så ökar du risken för att förlora pengar. Lär dig alltså strategi om du vill minska den här typen av förlust. Men var förberedd på att den inte går att undvika.

Förlora lusten för att spela poker

Om du inte har kul när du spelar poker så finns risken för att du förlorar spellusten. Det här är inte bra och därmed så bör du vara medveten om hur du upplever spelen. Om det är kul, fortsätt. Om det inte är kul, gör något annat!