Ska barn lära sig poker?

Allting är relativt. Ett barn som inte tycker att det är så kul att göra saker som stimulerar tankar kanske borde få lära sig spela poker. Poker är ju ett spel som i likhet med schack stimulerar hjärnan. Men till skillnad från schack så har poker ett sken av coolhet. Barn som vägrar ta en schackkurs kan mycket väl tänka sig att sätta igång med pokerspel.

Barn ska inte spela poker om pengar

Det är klart att barn kan spela poker som en vettig aktivitet som gör lite mer än passivt tv-tittande för barnets tankeprocesser. Men det finns en tydlig gräns mellan gratis poker och poker om pengar. Barn ska absolut inte spela spel om pengar. Det är en onödig risk att ta. Poker måste inte handla om pengar.

Det går ju bra att ta fram en kortlek hemma och börja spela. Barnet måste inte få intrycket av att poker bara är kul när det finns en pott med verkliga slantar. Spela om saker som att städa rummet eller glass istället!

Social samvaro är viktigt så nätpoker kanske inte är rätt

Något som är viktigt att tänka på är att barn har ett stort behov av social samvaro. Den behövs för deras emotionella utveckling. Visst kan det vara bekvämt med sajter som har gratis poker men det finns ett stort värde i att spela tillsammans med syskon och vuxna. Under pokerspelet så händer det så mycket mer när barnet sitter vid ett bord med andra barn och vuxna. Det är inget som du får med spelen online som förvisso kan vara gratis och säkra men inte alls ger den sociala närvaro som barn behöver.

Summan av kardemumman

Barn ska absolut lära sig poker om det är bra för deras utveckling. Välj bara rätt typ av poker och försök göra detta till en gemensam aktivitet.