Vad är potten i poker?

Hur stor är potten? Det är något du vill veta såvida du inte ska spela på en gratis pokersajt. I potten finns nämligen pengarna som de som vinner kammar hem. Hur stor potten kommer att bli beror på flera saker. Dels så kan det vara så att man ska köpa in sig i spelet. Då kan hela summan eller en del av den gå in i potten.

Sedan är det så att satsningar som görs under pokerspelet läggs till potten. Därmed så kommer den att växa och bli mycket större i enlighet med spelarnas satsningar. Om vi tänker oss att vi har ett bord med mycket aggressiva spelare som inte är rädda för att öka nivån på satsningarna snabbt och hårt så kan det bli en enorm pott.

Pottens storlek styrs av spelets regler

Men nu är det ju inte så att man kan satsa hur som helst i ett pokerspel. Det finns regler för hur mycket man kan höja satsningar såväl som vilken nivå de ligger på från start. För nybörjare kan det vara skönt med en en pokervariant där man inte riskerar att förlora alltför mycket på en dålig runda.

Pokerspel med jackpots

Det finns förstås också pokerspel där pokerrummet har lagt till en stor summa pengar till potten. Det kan vara tal om en hel miljon eller mer som man kan spela om i en viss turnering. Den här typen av pokerpottar är förstås otroligt spännande. Turneringar med mycket stora priser drar till sig många spelare vilket leder till att potten kan bli ännu större.