Varför verkar pokerspel online riggade?

Om pokerspel online verkar vara riggade så kan det vara för att de är det! Det är inte så att din magkänsla måste vara fel bara för att det ser ut som en seriös sajt. Det finns fortsatt bluffar online och detta särskilt inom spel. Men om du tycker att spelen på en pokersajt med svensk licens, som Unibet poker eller 888 poker, verkar riggade så har du inte mycket att komma med. Även om detta på sätt och vis kan bevisas som sant så är riggningen laglig med licens!

Ansvarsfullt spelande ska inte vara riggat!

Svenska spelsajter med licens ska på olika sätt kommunicera ansvarsfullt spelande. Det här ingår i det svenska systemet för licens där man vill att speloperatörer ska ta sitt ansvar och bete sig på ett shysst sätt. Då kan vi ju verkligen tycka att det borde vara en självklarhet att pokerrum med svensk licens inte har riggade spel.

Men trots detta florerar det berättelser online om hur spelare kommit fram till hur seriösa sajter inte ger rättvisa resultat. Man menar att det där med slumpgeneratorer, RNG, är en bluff och inte på riktigt. Här är det viktigt att förstå att de som skriver den här typen av kritik måste bevisa vad de säger och det är svårt att göra.

Det är inte sällan så att besvikna spelare som trodde att de lätt skulle vinna stora pengar på poker online är övertygade om att de har blivit lurade för att detta inte skedde.

Du blir straffad om du tar ut för mycket

En annan teori omkring riggade spel på pokersajter är att du skulle drabbas av förluster som ett straff då du har tagit ut en stor summa pengar från sajten. Om du tror att detta har skett bör du verkligen se över spelen och vad som hänt. För det mesta handlar det om att en period då det går riktigt bra kan följas av det motsatta. Det har inget med den vinst du tog ut att göra!